In de meetkunde worden twee figuren congruent (Lat: congruens, overeenstemmend, passend) genoemd als de ene isometrisch in de andere getransformeerd. De euclidische meetkunde is een wiskundig systeem dat wordt toegeschreven aan de Griekse wiskundige Euclides van Alexandrië. Zijn werk, de Elementen. English-Dutch Dictionary: Translation for euclidische meetkunde.

Author: Taurr Tura
Country: Puerto Rico
Language: English (Spanish)
Genre: Environment
Published (Last): 5 February 2010
Pages: 407
PDF File Size: 20.25 Mb
ePub File Size: 19.78 Mb
ISBN: 639-5-75463-540-6
Downloads: 82646
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tygojinn

In de meetkunde worden twee figuren congruent Lat: Eenvoudig gezegd zijn twee figuren congruent als zij na een geschikte verplaatsing precies op elkaar passen.

Congruente figuren hebben alle eigenschappen gemeen. Van congruente driehoeken zijn de overeenkomstige hoeken gelijk.

Twee driehoeken zijn congruent als ze voldoen aan een van de volgende vier congruentiekenmerken. Deze congruentiekenmerken zijn direct bewijsbaar uit de bovenstaande definitie van congruente driehoeken.

Congruentie (meetkunde)

Twee driehoeken zijn congruent, als eulcidische van de drie zijden van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek. Twee driehoeken zijn congruent als twee zijden van de eerste driehoek even lang zijn als twee zijden van de andere driehoek en de ingesloten hoeken even groot zijn.

  DJUNA BARNES THE BOOK OF REPULSIVE WOMEN PDF

Twee driehoeken zijn congruent als een zijde van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek en de aanliggende hoeken in de ene driehoek gelijk zijn aan de aanliggende hoeken in de andere. Als twee hoeken van een driehoek eucllidische zijn aan twee hoeken van een andere driehoek, zijn ook de andere hoeken aan elkaar gelijk, aangezien de som van de drie hoeken graden is.

Oh no, there’s been an error

Twee driehoeken zijn congruent als in de ene driehoek een zijde even lang is als een zijde van de andere driehoek, een aanliggende hoek in de ene driehoek gelijk is aan een aanliggende hoek in de andere en de beide overstaande hoeken aan euclidisvhe gelijk zijn. Twee rechthoekige driehoeken zijn congruent als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de ene driehoek even lang zijn als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de andere driehoek.

  ELFI OSCURI WARHAMMER PDF

Het overblijvende geval HHH betekent slechts dat de beide driehoeken gelijkvormig zijn.

Twee figuren heten direct congruent meetkundf zij na verplaatsing zonder spiegeling precies over elkaar heen passen. Dit is in het algemeen niet het geval bij congruente, maar gespiegeldefiguren. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie.

dictionary :: euclidische meetkunde :: English-Dutch translation

Overgenomen van ” https: Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. In andere projecten Wikimedia Commons.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 25 mrt om Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.